lauantai 13. joulukuuta 2014

Tervetuloa !




Moi !


Eli perustin uudestaan blogin, kun on enemmän aiheita kirjottaa, ja uusi poni kuvioissa. Liikutin siis ennen Pollea, 17-vuotiasta risteytysponia, mutta Polle myytiin, ja talliin oli tullut uusi hevonen, Proknos. Aloin liikuttaa Proknosta, ja nyt ajattelin että alan kirjoittaa blogia, asioista mitä Proknoksen kanssa tehdään, sekä muista heppailuista, mutta myös ihan perus arjesta. 
Kerron nyt vähän Proknoksesta ja itsestäni.

Olen siis 14-vuotias tyttö Länsi-Suomesta. Olen ratsastanut 12 vuotta, ja tunneilla kävin n.11 vuotta, mutta aloin sitten etsiä itselleni vuokraponia. Melko pitkän etsinnän jälkeen löydettiin ilmoitus rautiaasta, läsipäisestä risteytysponista, Pollesta. Laitettiin viestiä omistajalle ja kysyimme, olisiko mahdollista mennä koittamaan ponia. 16.4 eteenpäin kävin kyseisellä yksityistallilla liikuttamassa Pollea. Seuraavana talvena Polle meni myyntiin, ja Proknos tuli tallille. Keväällä Polle lähti, ja omistaja kysyi, että haluaisinko alkaa liikuttaa Proknosta. Tartuin tarjoukseen, ja aloin ratsastaa hevosella kaksi kertaa viikossa. 

Proknos on 22-vuotias musta Angloarabi-ruuna. Tallille tullessaan se oli huonossa kunnossa, sillä ei ollut lihaksia ollenkaan, ja sitä oli kohdeltu aika huonosti. Ratsastaessa se oli kuitenkin melko osaava, tosin vain silloin kun jaksoi keskittyä. Proknos on herkkä ratsastaa. Moni ratsastuskerta oli aikamoista tappelua, ja välillä oli itku lähellä kun hevonen vei pitkin kenttää eikä kuunnellut mitään. 
Jatkoin kuitenkin kaikesta huolimatta, ja se on kannattanut, hevosesta on tullut älyttömän tärkeä. Pääasiassa olemme menneet vain koulukiemuroita, sillointällöin puomeja, ja kesällä mentiin pelloilla ja maastoiltiin välillä. Hiljalleen hevonen alkoi rauhottua, ja kehittyä, minä sen mukana. Olemme nyt muutaman kerran hypänneetkin, joka sujui ihan hyvin, viime kertaa lukuunottamatta, kun kaksi kertaa tulin vähän reippaammin alas maistamaan kentän kuraisinta kohtaa. Hevonen on saanut lihaksia, ja kulkee nykyään ihan oikeinpäin.

Siinä on nyt pienet esittelyt meistä, ja tähän loppuun laitan muutaman kuvan matkan varrelta. 




















2 kommenttia: