tiistai 30. joulukuuta 2014

Maanantai ja paukkupakkaset

                         Moi ! 


Eilen oli siis maanantai, ja piti mennä Proknokselle. Olin sopinut Jennyn ja Proknoksen omistajan kanssa että menen jo yhdeltä, kun lomalla pääsee valosan aikaan. No aamulla heräsin 11 aikaan, ja kävin katsomassa paljon on pakkasta, -20 astetta. Minua se ei olisi haitannut, ja olisin ihan hyvin voinut mennä köpöttelemään hevosella. Kello tuli puoli 1, ja vaarini tuli meille, ilmoitti ettei aio viedä minua palelemaan sinne. Yritin saada suostuteltua, mutta ei auttanut, eikun viesti Jennylle ja Proknoksen omistajalle että en pääse.


 Myöhemmin pakkanen oli laskenut vähän, ja menin Matildalle. Tarkoituksena oli että ratsastaisimme. Otimme ensin Matildan shetlanninponin maastakäsiteltäväksi ruohikolle. Kepsulla oli paljon virtaa, se riehui ja pomppi, eikä mistään oikein tullut mitään. Päätimme kuitenkin olla ratsastamatta ponin pelleilyn, kylmyyden ja jonkun valopään takia, joka ampui muutaman raketin melkein naapurissa. Lähdin sitten kotiin, enkä tehnyt oikeastaan mitään enään kotiin päästyäni. 


Nyt ei oikein ole ollut mitään aiheita kirjoittaa, en ole nyt käynyt ratsastamassa, enkä ole tehnyt oikeastaan mitään lomalla. Pakkanen laski tänään ihan kunnolla, ja nyt taitaa olla ihan lämpöasteita. Huomenna on siis Uusi vuosi, ja kaverini tulee meille yöksi. En ole mikään paras kuvaamaan raketteja, mutta yritän jotain uutta materiaalia saada kuvattua. Postauksessa on kuvia, mitä otin viimeviikolla :)
  Mitään joululahjaesittelypostausta en tule nyt tekemään, mutta olisi kiva tietää millaisia postauksia haluaisitte lukea :) Eli postausideoita tulemaan ! Toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan.






keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua !


 Hyvää Joulua kaikille !♥

maanantai 22. joulukuuta 2014

Maanantain ratsastus

Moi ! 

Olin tänään ratsastamassa Proknoksella jo klo 15. Ennen kun vein heppasen talliin, otettiin muutama tonttu-kuva olisi kyllä varmaan kannattanut harjata se ensin.. Vain muutama onnistui, koska kamera oli tarkentanut milloin mihinkin, poni heilui tai sen ilme ei ollut edes sinnepäin, tai minun ilme oli ihan järkyttävä. Muutama kuitenkin onnistui, mutta laitan tähän vain kaksi, sillä säästän parhaimman Jouluaatoksi.
Mutta siis jouduimme menemään taas pellolla, koska lunta ei ollut kentällä melkein yhtään, ja se oli pakkasen takia aivan jäässä. Lähdimme kävelemään aluksi maastoon yhdelle hiekkatielle. Tosin sekin oli kova autojen takia, kun hiekka oli tamppautunut ja siihen oli tullut jäätä päälle. Alkukäyntejen jälkeen siirryttiin kentän viereen pellolle. Kenttä oli jostain kohtaa kova, mutta joissakin kohdissa oli hyvä mennä. Menin taas kaikki askelajit läpi, ja otin muutaman kunnon laukkapätkän. Emme oikein voineet tehdä mitään ihmeellistä taaskaan, koska kentällä ei voi mennä. Toivon mukaan nyt tulisi kunnolla lunta niin pääsisi tekemään muutakin kun vain menemään pellolla, ja pääsisi menemään oikeasti kunnolla. Mutta en tehnyt muuta, menin sitten vain loppukäynnit ja lähdettiin talliin. Laitoin Proknokselle loimen päälle ja vein sen vielä ulos. Kellohan ei ollut vielä paljoa. 
Torstaina en mene tallille, koska on Joulu, mutta ensi maanantaina taas olen menossa. Ja toivottavasti saisin jonkun  kuvaamaan pellollakin menemistä, ja voisin taas mennä aikaisemmin ennen pimeää. 
Tässä vielä ne kuvat. 

 huomatkaa ponin puhtaus, ja kärsivä ilme :D

lauantai 20. joulukuuta 2014

Torstain ratsastus ja höpöttelyä

Heippa !

Nyt olisi sitten syyslukukausi ohi ! Jos jonkin näköisten numeroiden ja taistelujen läpi on päästy, ja todistus on nyt kourassa ja eikun Joulua odottamaan ! Todistuksesta tuli ihan hyvä, parempi kun odotin. Keskiarvo 8.3. Olen aika tyytyväinen !  Kahden viikon loma olisi tiedossa, jonka aikana on enemmän aikaa kirjoitella, ja pääsee valoisan aikaan ratsastamaan, joten uusia kuviakin siis on luvassa.

Mutta siirrytään sitten torstain ratsastukseen. Menin siis puoli viiden aikaan tallille, ja hain heti hevosen tarhasta sisälle. Laitoin Proknoksen nopeasti tallissa kuntoon, ja talutin kentälle. Kenttä oli aika kova, eikä siinä pystynyt kun vain kävellä. Kävelin alkukäynnit kentällä, ja sitten mentiin pellolle. Proknos oli vähän hepuli, mutta pysyi käsissä. Otin kaikki askelajit läpi, taino niin hyvin kun pystyin virkeällä ja räjähdysherkällä hevosella ottamaan. Proknos kuitenkin pysyi koko ajan hyvin käsissä, ja lopuksi otettiin yksi kunnon irrottelupätkä. Käveltiin loppukäynnit, ja mentiin tallille. Otin hevoselta varusteet pois, heitin loimen niskaan ja lähdin vielä taluttelemaan sitä pellolle liinassa. Se käyttäytyi ihan ok, tosin muutaman kerran se sai kohtauksen jostain tiellä menevästä autosta ja lähti pukkilaukkaa, mutta kyllä se sitten rauhoittui, kun en laittanutkaan sitä enään menemään ympyrällä vaan lähdettiin kävelemään peltoa ympäri. Taluttelin sitä siinä hetken ja lähdin viemään talliin. Sillä oli ruoat valmiina odottamassa karsinassa, joten jätin ponin sinne syömään tyytyväisenä ja lähdin itse kotiin. Ei oikein pystynyt tekemään mitään ihmeellistä, kentän kovuuden takia. Tälläkin hetkellä ulkona sataa lunta, joten kentällekkin saattaisi tulla jopa sen verran lunta että siinä pääsisi menemään kunnolla, eikä tarvisi mennä vain pellolla. Mutta tosiaan yritän joululomalla mennä päivällä ennen pimeää tallille, ja jos saisin vaikka Jennyn kameran kanssa mukaan heilumaan, niin saisi uusia kuviakin. 

Ja jotta postaus ei jäisi aivan kuvattomaksi, laitan viime kesältä kuvia kun olin esteleirillä Kuusikorven Hevostilalla.






sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tapaturma

Moi ! 

Eilen kävi siis pieni 'onnettomuus' kun olin kaverillani ratsastamassa. Hänellä on kaksi ponia, islanninhevonen ja shetlanninponi. Menin islanninhevosella.Oltiin jo menty alkuravit jne, ja alettiin laukata tienvierustaa, jonka vieressä oli oja. Yhtäkkiä poni teki äkkikäännöksen sivulle, tipuin ojan toiselle puolelle ja hevonen hyppäsi jalkani päälle. En ensin tajunnut ollenkaan mitä tapahtui, makasin siinä maassa, ja kaverini huutaa että sattuiko. Siinä vaiheessa kipu lyö kun salama kirkkaalta taivaalta, ja huusin että 'SE HYPPÄS MUN JALAN PÄÄLLE'. Yritin siinä nousta ylös, mutta en uskaltanut kokeilla edes että pystyykö jalalla astumaan. Hetken päästä olin päässyt jaloilleni, ja lähdin kävelemään kaverini ja ponien luo. En olisi pystynyt millään kävelellä tallille, joten nousin shetlanninponin selkään ja kävelimme tallille.

Tallilla jätimme ponit ulos odottamaan ja menimme satulahuoneeseen katsomaan miltä jalka näytti. Jo pelkkä sukkien ottaminen jalasta teki kipeää. Jalka oli turvonnut, ja siinä oli verta vuotava haava. Putsasimme haavan, ja laitoimme siihen 'laastarin'. Kaverini haki sisältä kylmäpussin, ja aikamme siinä istuttiin kylmäämässä jalkaa jotta turvotus laskisi. Hevosen hokki oli tullut kengästä läpi, josta johtui verta vuotava haava.
  Lähdimme kohti tallia laittamaan hevoset sisälle. En pystynyt kävelemään kunnolla, eikä jalalle voinut varata paljoa painoa. Tallilla laitoin äidilleni viestiä, että tulisi hakemaan, ja että kävi pieni tapaturma. Kotiin päästyäni lepuutin vain jalkaa, ja jalkaa särki koko ajan.

Tänään en päässyt kouluunkaan, kun jalkaa särkee, ja jos sillä astuu, se sattuu. Ja koulussa kun pitää kuitenkin kävellä kun vaihtaa luokkia, ja rappuja pitäisi mennä edestakaisin. Joten päätin jäädä lepuuttamaan sitä ainakin täksi päiväksi.  Se on edelleen turvonnut muutamasta eri kohdasta, ja jostain kohtaa se on alkanut vähän tummua.

Jalka heti kun sain sukan ja kengän jalasta.

Jalka sitten myöhemmin kotona.

lauantai 13. joulukuuta 2014

Tervetuloa !




Moi !


Eli perustin uudestaan blogin, kun on enemmän aiheita kirjottaa, ja uusi poni kuvioissa. Liikutin siis ennen Pollea, 17-vuotiasta risteytysponia, mutta Polle myytiin, ja talliin oli tullut uusi hevonen, Proknos. Aloin liikuttaa Proknosta, ja nyt ajattelin että alan kirjoittaa blogia, asioista mitä Proknoksen kanssa tehdään, sekä muista heppailuista, mutta myös ihan perus arjesta. 
Kerron nyt vähän Proknoksesta ja itsestäni.

Olen siis 14-vuotias tyttö Länsi-Suomesta. Olen ratsastanut 12 vuotta, ja tunneilla kävin n.11 vuotta, mutta aloin sitten etsiä itselleni vuokraponia. Melko pitkän etsinnän jälkeen löydettiin ilmoitus rautiaasta, läsipäisestä risteytysponista, Pollesta. Laitettiin viestiä omistajalle ja kysyimme, olisiko mahdollista mennä koittamaan ponia. 16.4 eteenpäin kävin kyseisellä yksityistallilla liikuttamassa Pollea. Seuraavana talvena Polle meni myyntiin, ja Proknos tuli tallille. Keväällä Polle lähti, ja omistaja kysyi, että haluaisinko alkaa liikuttaa Proknosta. Tartuin tarjoukseen, ja aloin ratsastaa hevosella kaksi kertaa viikossa. 

Proknos on 22-vuotias musta Angloarabi-ruuna. Tallille tullessaan se oli huonossa kunnossa, sillä ei ollut lihaksia ollenkaan, ja sitä oli kohdeltu aika huonosti. Ratsastaessa se oli kuitenkin melko osaava, tosin vain silloin kun jaksoi keskittyä. Proknos on herkkä ratsastaa. Moni ratsastuskerta oli aikamoista tappelua, ja välillä oli itku lähellä kun hevonen vei pitkin kenttää eikä kuunnellut mitään. 
Jatkoin kuitenkin kaikesta huolimatta, ja se on kannattanut, hevosesta on tullut älyttömän tärkeä. Pääasiassa olemme menneet vain koulukiemuroita, sillointällöin puomeja, ja kesällä mentiin pelloilla ja maastoiltiin välillä. Hiljalleen hevonen alkoi rauhottua, ja kehittyä, minä sen mukana. Olemme nyt muutaman kerran hypänneetkin, joka sujui ihan hyvin, viime kertaa lukuunottamatta, kun kaksi kertaa tulin vähän reippaammin alas maistamaan kentän kuraisinta kohtaa. Hevonen on saanut lihaksia, ja kulkee nykyään ihan oikeinpäin.

Siinä on nyt pienet esittelyt meistä, ja tähän loppuun laitan muutaman kuvan matkan varrelta.