maanantai 5. tammikuuta 2015

Auringon paisteessa ratsastelut

Moikka ! 


Tänään on siis maanantai, ja pääsin vihdosta viimein taas ratsastamaan ! Oli ihanan aurinkoinen ilma, vaikka pakkasta olikin vähän. Se ei haitannut menoa yhtään. Koulu alkaa keskiviikkona, eikä yhtään huvittaisi mennä, voisin olla vielä vaikka kuinka kauan lomalla! Unirytmi on ihan sekaisin, enkä todellakaan tiedä kuinka jaksan nousta aamulla seitsemältä.. Nomutta, ei takerruta siihen, vaan mennään tämän päivän ratsastukseen.

Pääsin tänään valoisalla ratsastamaan, ja tallilla olin ehkä vartin yli 12. Proknos oli karsinassa, joten ei ollut edes likainen. Harjasin nopeasti isommat purut pois, ja aloin laittaa varusteita. Heppa oli tosi hellyydenkipeä, ja koko ajan tuuppi turvallaan ja kerjäsi rapsutuksia. Heitin sitten vielä loimen selkään, ja lähdimme kentälle. Kentälle oli satanut lunta, joten se oli ihan kohtalaisen hyvä, reunoilla tosin oli vähän lunta, mutta ei se paljoa haitannut. Lämmittelimme hyvin, ja kävelimme aluksi paljon, pakkasta oli tosiaan -12, joten oli tärkeää saada lihakset kunnolla lämpimiksi. Proknos ei millään meinannut keskittyä, ja käveli pää taivaassa, heitteli päätään, tai oli koko ajan lähdössä ravaamaan. Pikkuhiljaa se alkoi vetreytyä, ja alkoi keskittyä. Mentiin kentällä kiemuroita ja voltteja käynnillä ja ravilla. Laukkaa ei otettu ollenkaan kentällä. 


Lähdimme sitten kävelemään pienen tien kautta laitumien lähellä olevalle pellolle. Pellolla otettiin ensin vähän ravia, ja hepalla kun oli energiaa, ajattelin ottaa muutaman pätkän laukkaa. Ensimmäinen laukkapätkä meni suhteellisen rauhallisesti, ja Proknos kuunteli pidätteet hyvin. Toisen laukkapätkän aikana se alkoi kiskoa päätä alas, jotta saisi ohjat kädestä ja pystyisi lähtemään ihan kunnolla. Hidastin sitten sen ja käveltiin hetki pitkin peltoa. Otettiin vielä yksi laukkapätkä, ja sidoin ohjat solmulle, jotta ne eivät vahingossakaan lähtisi kädestä. Sujui huomattavasti helpommin. Oli tosi hauskaa, ja Proknoskin innostui ihan kunnolla ja pääsi vähän päästelemään höyryjä. Käveltiin sitten pellolla loppukäynnit ja lähdettiin takaisin tallille. Menimme yhteensä ehkä 50min- 1h. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, sillä en tajunnut katsoa kelloa.
Harjasin hepan ja laitoin loimen niskaan, ja vein ulos, kellohan ei ollut paljoa. Täytyy nyt toivoa että torstainakin olisi vielä edes vähän pakkasella, ja lunta, jotta pääsisi uudestaan pellolle.



Kaverini otti kuvia puhelimellani, näköjään kuvien laatu kärsi tänne laittaessani ne, mutta kuvista tuli ihan kivoja ! Vaatteita laitoin paljon päälle, ettei varmasti tulisi kylmä, ja ei kyllä tullut ! Postaus ehdotuksia lisää vain tulemaan, jotta saataisiin monipuolisempia postauksia ! Videoita haluaisin kuvata, mutta en osaa editoida niitä :'D Mutta ehkä pitäisi alkaa harjoitella niin saisi välillä videoitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti